Events

Bucătăria Hoinară Se Gătește De Plecare

User Rating: 0 / 5

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

 

Cu inima plină de bucuria întâlnirii cu oamenii extraordinari ai satului românesc, aduși la Bruxelles de invitații noștri, fotograful Răzvan Voiculescu și interpreta de muzică tradițională Lorena Oltean, de cea cu oaspeții minunați care ne-au trecut pragul evenimentului și împreună cu care am trecut granițe, am parcurs mii de km și am călătorit în Bucovina, în Moldova, în Oltenia, la malul Dunării și în toate colțurile de Rai în care ne-au purtat poveștile foto și video ale lui Răzvan, mulțumim cu recunoștință tuturor!

Așa cum spunea una dintre doamnele prezente la eveniment, când vedem astfel de imagini din lumea satului, când ne întâlnim, prin intermediul imaginii, cu oamenii săi, ne dăm seama cât de mult ne lipsește această lume, cât de mult tânjim după țara noastră, departe de ea fiind. Evenimentul s-a desfășurat în prezența doamnei Andreea Păstârnac, ambasadorul României în Regatul Belgiei, a domnului Viorel Cibotari, ambasadorul Republicii Moldova în Regatul Belgiei și al Luxemburgului și a soției domniei sale, doamna Liubovi Cibotari, a doamnei consul al României Annelice Șerban, a reprezentanților ICR Bruxelles și ai Consulatului României.

Mulțumim doamnei profesoare Liubovi Cibotari pentru descrierea plină de emoție a ceea ce s-a întâmplat aseară: "Un eveniment care ne-a marcat sufletește printr-o rememorare a tradițiilor culinare românești, atât de comune și dragi, atât de cunoscute și apreciate, atât de nostalgice și binefăcătoare.

Bucătăria hoinară, ajunsă la a treia ediția, a prezentat și un film în care personajele sunt chiar bunicile noastre, rămase în acele colțuri de rai în care am copilărit și noi. Cu zâmbet cald și privire senină, bunica împletește și azi un colac în care sunt adunate toate bocetele și bucuriile unui neam, mai amestecă și azi o mămăliguță în care se aruncă un boț de brânză proaspătă cu miros de imaș verde și zbor de ciocârlie. Mi-am văzut copilăria prinsă într-un ram verde, iar lângă acel ram - imaginea frumosului meu neam, atât de drag, atât de scump. A fost o seară cât o istorie. Fericită că am putut fi acolo!!! Vă mulțumesc, Mihaela Popescu, pentru invitație.

Felicitări realizatorilor acestui eveniment remarcabil!"

Foto: Mihai Neag